Посолството на САЩ оборудва с модерна апаратура за вирусологични изследвания общинската болница в Дупница

Модерна лабораторна апаратура за PCR-и и всякакви вирусологочни изследвания получи общинската болница в Дупница от посолството на САЩ в България. Техниката пристигна миналата седмица и вече е налична в здравното заведение. “Планираме да обособим лабораторията на партерния етаж. Изключително много ще ни помогне при обслужването на пациентите, защото ни предоставя възможност да правим и вирусологични изследвания, за които досега нямахме нужната техника и възможности. Нещо повече. Това гарантира още по-точно диагностициране и лечение на гражданите, за което сме благодарни на посолството на САЩ. Стартирали сме процедура за лицензиране на новата лаборатория, преди да започне да функционира, защото преминава през разрешителен режим. Това е огромна придобивка за болницата, за Дупница и за всички жители, защото говорим за изключително скъпа техника, която ще гарантира обслужване на най-високо ниво. Лабораторията ще бъде на партерния етаж в сградата ни на Пазара”, категоричен бе медицинският директор на общинската болница д-р Крум Бонев.

На практика дупнишката болница от най-бедната и пред прага на унищожение с новата лаборатория е на път да се превърне във водеща в цяла Югозападна България.

От вчера започна изграждането и на външен асансьор в сградата на бившата Транспортна болница. Община Дупница избра изпълнител, като ремонтните дейности вече стартираха. “Асансьорът ще бъде товарен и няма да се налага вече пациенти, които не могат да се движат сами, да бъдат качвани по стълбището. Надявам се колкото се може по-скоро да бъде изграден и въведен в експлоатация”, добави още д-р Бонев.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *