Постен зелен фасул в тенджера

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зален фасул -1 кг.
домати – 2 бр.
брашно – 1 с.л
чесън – 5 – 6 скилидки
лук – 1 глава
моркови – 3 бр.
вода
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
магданоз – 1/2 връзка
червен пипер – 1 ч.л. леко лют
олио – ½ к.ч

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно. В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме морковите и ги режем на кубченца, а скилидките чесън – на тънки лентички или филийки. Задушават се лукът, морковите и чесънът. Когато омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. В случая моят пипер е лют леко. Намаляваме котлона. Залива се с малко гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. В случая при това ястие целта е да има повече зеленчуци и да не се набляга на соса. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Почистваме доматите от кората и ги режем на ситно. Щом сосът намалее, се добавят доматите. Слагаме и нарязан на ситно магданоз. Брашното слагаме в чашка с малко водичка и разбъркваме, докато се разтвори. Разбърква се яденето. Когато заври, се сгъстява с брашнената кашичка. Готви се още няколко минути. Разбъркваме. Дърпаме от котлона и сипваме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *