Refan-728×90-July-2019

Постен кейк с грис и мандарини

Необходими продукти:

100 г грис 
1 ч.ч. брашно 
1 бакпулвер
1 ч.ч. кафява захар 
30 г какао 
2 с.л. олио 
1 ч.ч. портокалов сок 
2 мандарини 

За глазурата:
100 мл соево мляко 
2 с.л. кокосово масло 
1-2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

В купа смесете всички сухи съставки. Към тях се добавят сокът и олиото. Разбъркайте и добавете нарязаните мандарини. Сместа се изсипва във форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете кейка на 180 градуса около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.

В тенджерка смесете маслото, млякото и какаото. Оставете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Залейте кейка и го украсете със сушени захаросани мандарини.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *