Постна картофена яхния

Необходими продукти:

6-7 картофа

1 морков

1 чушка

1 домат

1 глава кромид лук

Олио

Сол на вкус

Черен пипер

Червен пипер

Няколко стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на по-едри кубчета и ги оставете в купа с вода, докато приготвяте останалата част от рецептата.

Измийте зеленчуците (домата, кромида, чушката и моркова) на малки кубчета. Добре би било да обелите домата и едва тогава да го нарежете на малки кубчета.

Сложете тенджерата на котлона и налейте на дъното олио. Щом олиото се сгорещи, сложете нарязаните зеленчуци да се запържат за няколко минути. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер и разбъркайте. Когато зеленчуците са се запържили и кромида е омекнал, добавете и картофите, след като сте ги отцедили от водата.

Разбъркайте и оставете за 2-3 минути и те да се запържат, за да поемат от ароматите на запържените зеленчуци.

След това, налейте вода в тенджерата и ако е необходимо, капнете още няколко капки олио. Разбъркайте и оставете да се вари. Щом картофите се сварят, махнете тенджерата от котлона и овкусете картофената яхния със сол на вкус, черен пипер и нарязан на ситно пресен магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *