Постоянен арест за двамата обвиняеми за убийството на мъж в София

Софийският градски съд реши да задържи за постоянно в ареста двамата мъже, обвинени за отвличането и убийството на 49-годишен мъж в района на София. Определението на съда подлежи на протест пред горната инстанция. 

Обвиняемите са Петър Александров и Александър Кинов. Те са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Предполага се, че мотивът за престъплението е финансов. Според разследващите двамата са направили неуспешен опит да прикрият престъплението. Има данни, че те са отвлекли жертвата и са я измъчвали. Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и единия крак. Прокуратурата настоява мъжете да бъдат задържани под стража.

Прокурор Сабина Христова посочи пред съда, че по делото има достатъчно данни за това, че на 4 януари двамата мъже са отвлекли Кирил Русев и на същата дата са го убили. Според прокуратурата е налице реална опасност двамата обвиняеми да се укрият или да извършат престъпление, при мярка за неотклонение различна от „задържане под стража“.

Обвиненията към настоящия момент срещу Петър Александров са несъстоятелни, каза пред съда адвокатът му Христо Кутиев, който поиска по-лека или никаква мярка за клиента му.

По думите му няма аргумент и доказателство за механизма на извършване на предумишленото убийство. По думите му в аутопсията не е посочено кога е настъпила смъртта на жертвата, какво е било оръжието, както и имало ли е насилие преди това.

Той добави, че няма информация за това къде е станало убийството. Адвокат Кутиев посочи също, че оръжието, с което е извършено престъплението, не е открито. Той каза, че от дома на Александров са иззети пистолети, ловни пушки и боеприпаси. Той е активен ловец и има надлежни разрешителни за тях. Кутиев коментира, че няма извършена балистична експертиза дали с някое от тези оръжия е извършено престъплението. 

Адвокат Денислав Асенов, защитник на Александър Кинов, поиска съдът да не оставя клиента му в ареста и да му наложи домашен арест. Той определи  постановлението за привличане на Кинов като обвиняем като „правно негодно“. Асенов добави, че Кинов има сериозни проблеми с дископатия и херния. 

Пред съда Александър Кинов посочи, че се е явил в СДВР и не се укривал. Той помоли за по-лека мярка, за да гледа жена си и детето си. 

Според съдебния състав от показанията на майката на жертвата се установява, че е имало финансови взаимоотношения между Александров и сина ѝ, като те са с дългогодишна давност и във връзка с тях е имало съдебни дела.

Също така с автомобила на Александров двама мъже преминали сръбската граница, като шофьор е бил обвиняемият, а според граничните власти пътник е бил лице, представило се с документ за самоличност на жертвата Кирил Русев. След малко повече от час колата се върнала през същия граничен пункт, като този път пътник е бил обвиняемият Александър Кинов. Съдът отчете, че има разпит на свидетел, според който Кинов го е помолил да му направи услуга и да превози труп в погребална агенция. Двамата се срещнали и Кинов преместил трупа в автомобила на свидетеля, като казал, че той се казва Димитър Пешев, като впоследствие е установено, че това е жертвата Кирил Русев.

Съдът споделя доводите на защитата, че няма доказателствени предположение, че който и да е от двамата обвиняеми е отвлякъл жертвата. Също така съдебният състав добави, че има косвени доказателства, свързващи обвиняемите с умъртвяването на Кирил Русев. Според съда има реална опасност двамата да се укрият. 

Nova

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *