HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ПОТВЪРДЕНО! Вдигат заплатите на учителите!

Има потвърждение, че увеличението на заплатите на учителите ще се случи през месец март.

Това каза на брифинг след редовното правителствено заседание говорителят на служебния кабинет Ирина Белчева, цитирана от „Фокус“.

В края на миналата година депутатите гласуваха увеличение на учителските заплати средно с 10%.

„Ще бъдат изплатени тези увеличения със задна дата и ще ги получат накуп през месец март“, уточни тя.

От Реформаторския блок преди дни попитаха служебния премиер Огнян Герджиков защо се бави увеличението на учителските заплати. Оказа се, че МОН все още не било готово с нормативните актове, как да се случи това.

За отпускането на великденските надбавки Белчева уточни, че ще бъдат подпомогнати над 1,2 млн. пенсионери от общо над 2,1 млн., което е повече от половината или със 77 000 повече спрямо месец декември 2016 година. По думите ѝ тези средства се осигуряват от преструктурирането на националния бюджет.

Във връзка с отпадането на ДДС върху дарените храни в сила от началото на тази година, министър-председателят е възложил на министрите на земеделието и храните, на труда и социалната политика и на финансите да подготвят в двуседмичен срок необходимите подзаконови нормативни актове за прилагане на закона, за да се гарантира достъпът на храните до хранителната банка в полза на нуждаещите се.

Вчера омбудсманът Мая Манолова възропта, че законът за ДДС върху дарените храни не работи. Тя обвини за това ресорните министерства, които отговарят за него.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *