Пoтресаващи подробности за убийството на поклонника Коста! Убиецът пребил до смърт полуслепия мъж, потърсил съсед да изхвърлят трупа

Майката и 10-годишната дъщеря на убиеца на поклонника от Бургас Коста Янков са станали свидетели на жестокия побой, съобщи на пресконференция в ОДМВР – Перник днес говорителят на Окръжна прокуратура Николай Цветков. На нея присъстваха зам. директорът на ОДМВР – Перник Сашко Христов, заместник-началникът на отдел Криминална полиция към ГДНП Димитър Кошов и следователят Яна Костова.

Коста, който имал проблеми със зрението, по погрешка влязъл в къщата, като я объркал с черквата, където го упътила жена от Дрен. В този момент се прибрал пиян Димитър, попитал непознатия какво прави в дома му и без да дочака отговор, се нахвърлил върху него с юмруци. Боят продължил и в двора, но близките не реагирали, за да помогнат или поне да възпрат Димитър, каза Цветков.

След като пребил до смърт жертвата си, Димитър потърсил помощ от съседа си Никифор Т., за да го закара с колата и да укрие тялото. Според прокурор Цветков съседът е превозил тялото от страх Димитър и него да не пребие. Двамата го закарали между селата Дрен и Горна Диканя и го изхвърлили в крайпътна канавка. Там Коста бе открит от кмета на Дрен Пламен Рударски и от полицаи.

Според прокуратурата съседът Никифор е съдействал от страх. Когато е бил разпитан, мъжът е оказал пълно съдействие и е разказал всичко. Срещу него няма да бъдат повдигнати обвинения. Димитър пък го грозят между 10 и 20 години затвор. 

Както „Струма“ писа, веднага в събота 46-годишният Димитър К. през аерогара София е напуснал страната с намерение да отиде в Италия, където от години работел като шофьор на ТИР. Той обаче често се връщал в България и редовно посещавал майка си в Дрен. Така се случило и в злополучния ден.

След като криминалистите и следователите установили извършителя на престъплението, от прокуратурата е издадена европейска заповед за задържането му. Открит и задържан е от граничните власти в Хърватия.

Зам. директорът на ОДМВР Сашко Христов благодари на целия екип на полицията за самоотвержената работа за разкриване на престъплението.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *