Потресаващ случай в Югозапада! Мъж се закани да убие зет си, претрепа го с метална верига

Мъж се закани да убие зет си и го принуди да живее във ветеринарна лаборатория. Заради това той получи наказание от Пернишкия районен съд, потвърдена от Окръжен съд, на 15 месеца пробация и да заплати на пострадалия 800 лв. за причинени неимуществени вреди.

Потресаващият случай на домашно насилие е от декември 2015 г. П.Т. /77 г./ живеел със съпругата си в една къща с брат й С.С. /66 г/. Жената обаче починала, а между двамата мъже възникнал сериозен спор заради извършен строеж и поддръжката на имота. Между двамата често имало караници, предизвикани от по-младия, стигнало се и до физически разпри.

За такъв инцидент първо му е наложено административно наказание от Пернишкия районен съд. Последвала глоба 500 лв. и ограничителна заповед по Закона за домашното насилие. Независимо от постановените съдебни актове вербалните заплахи продължавали.

На 6 декември 2015 г. 77-годишният мъж бил на гости на сина си и дъщеря си. Прибрал се малко след 19,30 ч. В този момент от тъмнината изскочил шуреят му, който го заплашил, че ще го изпрати при починалата му съпруга. Заявил му и следното: „Само да те чуя малко да тропнеш, и ще те ликвидирам”. Думите били придружени със застрашително поведение.

Няколко дни по-късно пък го причакал в тъмното и му нанесъл удари с метална верига. Това много изплашило възрастния мъж, който не смеел сам да се прибира в дома си по тъмно, а ако това се налага, го придружавали децата му. От страх зетят напуснал жилището си и се преместил във ветеринарна лаборатория на сина си, в която имало само зала за хирургични интервенции и не била годна за живеене.

Решението на Пернишкия окръжен съд не подлежи на обжалване.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *