Топ теми

Потресен колега на убитата във Велинград треньорка по плуване Й. Пенина: Дани беше в ПК „Вихрен” в Сандански 10 г., тук са двамата й синове от първия брак, ще я запомня с голямата усмивка

Нови подробности изплуваха около тройното убийство във Велинград. Оказа се, че убитата от съпруга си в дома им Йорданка Пенина е бивш треньор и състезател на Плувен клуб “Вихрен” – Сандански. Била е част от клуба близо 10 години. Докато пребивавала в Сандански, се омъжила за съотборника си Ясен Василев Янков, от когото има двама синове, вече пораснали. Пенина напуска Сандански и се премества да живее в родния си Велинград. Развежда се със съпруга си, а синовете им остават да живеят при баща си. Покойният вече Ясен Янков е републикански шампион по плуване. Колеги на Пенина в плувния клуб в Сандански са Николай Вакареев, Валерия Боцева, Валентин Митрев и други вече пенсионирани плувци ветерани. Пред вестник „Струма” финансистът в плувния клуб Крум Илиев сподели: „За мен и за бившите ми колеги от плувния клуб Дани, както я наричахме, ще остане в съзнанието ни с вечната усмивка и доброта. Излъчваше позитивизъм. При нея нямаше злоба, агресия. Винаги на лошото отговаряше с усмивка. Напусна Сандански изненадващо. Заяви ни един ден, спомням си, че  бе през 1996 година, че се връща в родния си град и ще продължи да работи в плувния клуб. После през годините, тъй като поддържахме комуникация, каза, че живее с първата си любов, с когото са израснали заедно. Разказваше ни, че е много щастлива, тъй като със съпруга й живеят и работят заедно. Разведе се с Ясен от когото има два големи синове. За последно се видяхме през 2018 година, когато бе на лагер с децата в Сандански. Не се бе променила, същата Йорданка беше – слаба, висока и с голяма усмивка. Жалко е, много жалко, че се е случила тази трагедия с Йорданка”, каза Крум Илиев. 

Както „Струма” писа, жестоката трагедия се разигра навръх Цветница във Велинград. Известният треньор по плуване Велчо Клешков убил жена си и сина си, след това се е самоубил. Между 9:30 и 10 ч. братът на Велчо, който живее на етажа под тях, подал сигнал, че нещо се случва в апартамента над тях. Пристигналите на място полицаи заварили три трупа. В спалнята, убита с нож в сърцето, била бездиханната Йорданка Пенина. 58-годишната съпруга на Клешков също била треньор по плуване. В детската стая, прободен с нож в сърцето, бил открит мъртъв 23-годишният син на семейството Владимир. Момчето било с увреждания. В коридора мъртъв е открит Велчо, който след като първо убил жена си, а после сина си, се е самоубил. Няма оставено предсмъртно писмо.

Владимир е единствено дете в семейството. Велчо и Йорданка се ползват с огромен авторитет във Велинград. Никой никога не е чувал семейството да е имало проблеми. Те са треньори в известния местен клуб “Белмекен”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *