Почернената санданчанка Зорка Паскова: 2 г. след като синът ми се удави в необезопасения водоем в м. Ушите виновник няма

Зорка Паскова, майка на починалия в студената вода във водоема в местността Ушите в Сандански през 2016 г. Андон Пасков, е разочарована от отговора на омбудсмана Мая Манолова за това кой носи отговорност за неподдържания и необезопасен водоем. Тя е отговорила, че водоемът е безстопанствен. В издадената скица от общината е посочено, че община Сандански не стопанисва въпросния водоем, а в регистрите той се е водил като собственост на „Напоителни системи”.  Ето какво каза З. Паскова:

„В заключението на съдебния лекар е записано, че причината за смъртта на сина ми е асфиксия на дихателните пътища. От отговора на омбудсмана М. Манолова не се  установява чия собственост е водоемът, в който се удави синът ми. Водоемът е оставен на произвола на съдбата, същият  не е обезопасен, не е ясно и защо не е празен. Не става известно от отговора на М. Манолова кой стопанисва водоема и кой носи отговорност за смъртта на сина ми. Каква е причината водоемът да не се охранява и защо не е ограден, както се изисква според закона? От екипа на омбудсмана ми бе препоръчано да се възползвам от безплатни адвокати, за да заведа дело. Но всичко е само на думи. Безплатни адвокати няма. Всеки търси пари, и то сериозни суми. Аз нямам пари, пенсионерка съм. Съпругът ми почина и се издържам с 237 лева пенсия. Затова от страниците на най-четения вестник искам да призова прокуратурата и разследващите органи да си свършат работата. Синът ми почина на 19 години и вече втора година няма виновен за нелепата му смърт”, каза почернената майка.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *