Почетният гражданин на Радомир Симеон Идакиев предложен за орден „Св.св. Кирил и Методий“

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за награждаването на Симеон Идакиев с орден „Св.св. Кирил и Методий“, първа степен, за особено големите му заслуги към развитието на българската култура. Предложението е на Министерството на културата.

Симеон Идакиев е роден през 1941 година в Радомир, където завършва средното си образование в Техникума по електротехника. Висше образование завършва във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, специалност българска филология. От 1974 година работи в редакция „Съвременник“ на БНТ. Идакиев е известен журналист и пътешественик, леководолаз и ветроходец. Продуцент и водещ на популярното географското предаване „Атлас“ на БНТ. Автор е на над 400 филма, обединени от заглавието „Един мъж, един автомобил, една камера“. Обиколил е над 120 държави на всички континенти.

Идакиев е чест гост на радомирци, пред които споделя своите впечатления от пътешествията си по различни кътчета на планетата. Той е почетен гражданин на града.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА


Сред младежи от Радомир на среща в Младежкия дом

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *