Почина един от пострадалите при тежката верижна катастрофа на АМ “Струма”

Две лица, пострадали при верижната катастрофа на автомагистрала „Струма“ край село Дамяница, бяха транспортирани до столични болници. Едно от тях е починало.

Това каза Мария Павлова, говорител на Националната следствена служба (НСлС) и ръководител на всички процесуално-следствени действия, свързани с изясняване на причините, довели до инцидента, цитирана от радио Фокус. „Към момента има транспортирани две лица в Александровска болница и в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Те са били в по-тежко състояние, като за съжаление едно от тях е починало. Назначени са експертизи с оглед установяване дали настъпилата смърт има причинна връзка с катастрофата. Те са в процес на изготвяне, тоест, все още не са готови“, посочи Мария Павлова.

Тя добави, че е изискан акт за смърт, медицинска документация и други от болница „Пирогов“. „След като експертизите станат готови, делото ще се докладва на Прокуратурата, за да се прецени дали има необходимост от промяна на подсъдността“, допълни Павлова. Тя уточни, че лицето, което е останало за лечение в Александровска болница, е в по-тежко състояние. Мария Павлова отбеляза, че под медицински контрол остават и няколко лица, които са настанени в болници в Благоевград, Петрич и Сандански.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *