Почина журналистката Снежана Атанасова

На 4 май сутринта е починала топ журналистката от БНТ от 80-те и 90-те години на миналия век Снежана Атанасова, съобщава Дир.бг. След тримесечни болнични битки за живота й, сутринта на 4 май тя напусна този свят.

Снежана Атанасова бе юристка по образование и журналистка по призвание. Тя направи едни от най-силните социални предавания с участваща публика. 

Предаването й “Изборът” по БНТ бе култово и като анализ и като публицистика Снежана Атанасова бе автор и водещ на “Актуална антена”, “Анкети”, “Изборът”, “Частен случай”. 

Силното й журналистическо присъствие на разследващ журналист бе плод на изключителна подготовка за всяко предаване, отлично владеене на юридически казуси и анализ на заснетите факти. 

Силното й излъчване като външност от екрана, допринасяше допълнително за въздействието на нейните предавания и голямата им популярност. Не случайно имаше желание да преподава на бъдещи журналисти, което не можа да сбъдне. Публицистиката й ще остане сред най-силните изяви в родната ни журналистика.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *