Почина знаков бизнесмен

Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав Чамурджиев, почина на 59-годишна възраст в дома си в с. Маринка тази сутрин. За това съобщиха негови близки, разкривайки, че преди месец е получил инфаркт и оттогава не е могъл да се възстанови напълно, пише Флагман.

Чамурджиев бе известен с това, че бизнесът му след 1996 г. се развива бурно благодарение на контакти му в СДС на високо държавно ниво. Той имаше печеливши бизнеси в износа на различни стоки, в строителството, бе съсобственик и на завод за ел.кабели в Айтос. В най-бурните години на зараждащата се демокрация – 1995-1998 г., бе и лидер на бургаската организация на СДС.  Около името му винаги е имало скандали – както в политиката, така и в бизнеса. 

След около 5 години затишие, около политическата му кариера през 2007 година, Венцислав Чамурджиев успя без никаква предизборна кампания да вкара в Общинския съвет на Бургас трима съветници от партия БСДП.

През ноември 2010 г. местният политик бе внезапно арестуван при спецоперация на ГДБОП в Бургас и обвинен като лидер на ОПГ за лихварство, рекет и пране на пари.

Той предстоя в ареста на спецпрокуратурата в София близо три месеца, след което бизнесът и политическата му кариера рязко тръгнаха надолу.

Пет години по-късно обвиненията срещу него паднаха, но оттогава животът му преминава в усамотение и бе известно, че допуска само тесен кръг от хора в луксозното си имение в с. Маринка. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *