Топ теми

Почина Кен Хенсли от Uriah Heep, написал легендарната July Morning

Легендарният музикант Кен Хенсли почина на 75 години. Новината бе съобщена от брат му Тревор Хенсли с публикация във Facebook.

Хенсли е част от класическия състав на рок групата Uriah Heep от 1970-те години. Той е автор или съавтор на повечето от превърналите се в класически композиции, песни на групата, сред които: “Look at Yourself”, “Lady in Black”, “Easy Livin'”, емблематичната за бандата “July Morning” и други. Всичко това превръща Хенсли в една от най-значимите фигури в историята на рок музиката.

“Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми Кен Хенсли почина в сряда вечерта”, четем в поста на Тревър Хенсли. “Красивата му съпруга Моника беше до него и успокояваше Кен през последните няколко минути с нас. Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко място и време, за да се примирим с нея. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *