Чистка 4+3 на “Дъбравска”1! Почти цял отбор орлета задраскани за сезона на завръщането в елита, тръгват си любимецът на феновете Вл. Златинов, собствените кадри Д. Митев и Ал. Бастунов, петричанинът А. Гущеров…

Чистка 4+3 в рамките на броени дни предприе първенецът на Втора лига „Пирин“ за сезона на завръщането си в елита на България след тригодишно заточение. Черния списък на ненужните оглави един от любимците на местната публика Владислав Златинов, който в най-тежките времена за клуба остана лоялен към каузата, а в изминалата кампания получи статута на играещ помощник-треньор. Задраскани бяха и собствените кадри Димитър Митев и Александър Бастунов, който според негови близки много тежко понася раздялата с родния стадион „Христо Ботев“. Квартета допълва Джон-Кристоф Аийна, французинът изкара с тежък Ковид-19 и почти цялата пролет се бореше с последствията от болестта. По неофициално потвърдена информация с дебелия флумастер мениджърът Уорън Фийни се готви да зачеркне още трима от играчите, за които е преценил, че няма да му свършат работа в групата на майсторите. Втората порция нежелани включва привлечения през зимата петричанин Андон Гущеров, налагания напоследък в крайната защита Архан Исуф и дошлия след Нова година Орлин Старокин, на когото договорът изтече.

Най-близо до завръщане в „Пирин“ са капитаните на „Лудогорец“ Светослав Дяков /37 г./ и на ЦСКА  Петър Занев /36 г./, в проектоселекцията влиза и Иван Минчев от „Берое“. След края на кампанията триото излиза на пазара със свободен трансфер и бъдещият им работодател няма да плаща нито стотинка на досегашните им отбори.

Тръбата в „Пирин“ свири сбор за медицински прегледи на 10 юни, на следващия ден е първата тренировка след ваканцията, отсега почти целият график от предсезонни контролни проверки е запълнен. Планиран е подготвителен лагер край морето, както и миналото лято, различна е само дестинацията – вместо в „Албена“ на „Слънчев бряг“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *