HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Почти 100 кг наркотик скри тираджия в резервните гуми

48-годишен турски гражданин е шофирал тира с наркотици, спипан на ГКПП – Гюешево вчера.

Както struma.bg информира, вчера на ГКПП Гюешево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил “Скания”.  При извършване на проверка граничните полицаи от мобилната група на РДГП – Кюстендил с мобилна рентгенова система установили, че в две от резервните гумите има пакети. Инициирана е съвместна проверка с митнически служители, при която и в другите две резервни гуми на камиона били намерени пакети. Иззети са общо 48 пакета с цилиндрична форма, облепени с кафяво тиксо, по 12 пакета в гума. Във всеки от тях имало листна маса и съцветия, реагирали на канабис при извършен от експерт от РДГП Кюстендил полеви наркотест. Общото тегло на откритите 48 пакети е 94.730 килограма.
Уведомена е окръжната прокуратура. Турският шофьор е задържан в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Гюешево.

Митничарите припомниха, че пътят на леката дрога е от Македония към Турция. Високорисковите вещества пътуват от Турция към Македония и Албания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *