ПО ВРЕМЕ НА РЕКОРДНИТЕ ГОРЕЩИНИ В ПИРИНСКО! Директорът д-р Кр. Михайлов: На 1286 пациенти е оказана спешна помощ за 5 дни, сред обслужените са 12 инсулта, 6 инфаркта…

1286 пациенти са потърсили спешна помощ в Пиринско по време на рекодните горещини през изминалите 5 дни, съобщи директорът д-р Красимир Михайлов.  Най-честите оплакванията са обща отпадналост със световъртеж и колапс, сърдечносъдови – хипертония, ритъмни нарушения, както и травми – битови и транспортни.

Липсата на достатъчно течности в организма води до дехидратация, която създава предпоставки за припадъци, 25 колабирали са обслужени от спешните екипи. Първа помощ е оказана на 12 души, които получили инсулт, 6-има са с инфаркт и още 15 със сърдечни проблеми.

335 случая са посетени и консултирани от мобилен екип на място /на адрес/, от тях 82 са в Благоевград. 951 души са потърсили първа помощ и в амбулаторните кабинети на деветте филиала на територията на областта.

Възрастен мъж издъхна вчера сутринта на площада в Петрич. Сигнал е подаден около 10,00 часа, на място пристигнали екипи на полицията и Спешен център – Петрич, но мъжът, който е 91-годишен, е издъхнал.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *