ПО ДАННИ НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ! Общинските кметове в Кюстендилско със средна заплата 2000 лв., селските – със 750 лв.

2000 лева средно е заплатата на кметовете на общини в Кюстендилска област, а селските управници на повечето места се разписват срещу 700-800 лева на месец. Това показват данните на финансовото министерство.

Сред най-малко платените общински кметове е Калин Гелев на Сапарева баня, който само преди броени дни се разписа на заповед с месечна заплата от 1800 лева. Общинските съветници в малката курортна община вдигнаха възнаграждението му с мотива, че досега той е взимал едва 1150 лева, което е и най-ниско възнаграждение за такъв пост в целия Югозапад.

Община Сапарева баня последна в региона гласува повишение на заплатите – и на кмета на курорта, и на кметовете на селата, която от 720 става 800 лева. Съветниците пък са на около 350 лева месечно.

В края на миналата година община Кочериново навакса закъснението, като вдигна заплатата на кмета Иван Минков от 1200 на 1800 лева, а кметовете на селата вече взимат около 820-830 лева. Шампион по месечно възнаграждение е кметът на Бобошево Крум Маринов, който от 3 години се разписва срещу  2200 лева. Толкова е заплатата и на кметицата на Бобов дол Елза Величкова. Възнаграждението на кмета на най-малката община в България – Трекляно, Радко Петрунов е 2100 лева.

Досега не е обявено официалното възнаграждение на кмета на Кюстендил Петър Паунов, нито на дупнишкия кмет инж. Методи Чимев, но според данъчните декларации двамата се разписват срещу 2200 лева месечно.

Тайна е единствено заплатата на управника на община  Невестино инж. Димитър Стаменков, който избягва темата по всевъзможен начин. Подобно е отношението и на каращия четвърти пореден мандат градоначалник на Рила Георги Кабзималски, който също никога не е обявявал заплатата си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *