По двама се конкурират за шефските постове в две дупнишки училища, за втори пореден конкурс Математическата гимназия в Кюстендил няма нито един кандидат за директор

По двама се конкурират за шефските постове в дупнишката Професионална гимназия по транспорт и Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление, стана ясно, след като РУО – Кюстендил публикува на страницата си допуснатите кандидати в конкурсите за школски шефове.

За ПГТ ръководния пост си оспорват настоящият вр.и.д. директор Венеция Бойчева, която застана начело на училището малко преди началото на тази учебна година, след като предишната директорка Лина Стойчева напусна и отиде на работа в ТЕЦ „Бобов дол”, и Валентина Асенова, която е подала документи и е допусната за участие в конкурса за длъжността директор на гимназия по облекло, където ще се конкурира с вр.и.д. директор Борис Кръстев, бивш треньор на ФК „Марек” и учител по физическо възпитание. Самият той ръководи гимназията също от началото на месец септември след напускането на директорката Христина Костова, която вече работи в частно училище в София.

Конкурс бе обявен и за шефското място в Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов” в Кюстендил. И тъй като на сайта на РУО нямаше информация за кандидатите, репортер на „Струма” се свърза с управлението на образованието, за да попита дали не е станала техническа грешка.

„Не е грешка. За ПМГ няма кандидати”, обясни техническият сътрудник в РУО Румяна Донева. Така, оказа се, че за втори пореден конкурс няма кандидати за директор на училището, което държи първенството по резултати от държавните зрелостни изпити в Кюстендилска област.

Припомняме, че след 10-годишно управление през февруари т.г. от поста се оттегли Ани Кюркчиева. След напускането й за временно изпълняващ длъжността бе назначена Екатерина Паскалева, която ръководи ПМГ 20 години. След това премина на работа като началник-отдел „Образование“ в община Кюстендил и по-късно се пенсионира от там.

Писменият изпит – тест и интервю с 3-мата кандидати, ще се проведе на 21 ноември в Езикова гимназия – Кюстендил.

Междувременно до вчера /5.11./ бе срокът за подаване на документи за обявените конкурси за старши експерт по предучилищно образование и старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Кюстендил.

ИВАН ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *