ПО ИСКАНЕ НА БОЛНИЧНИЯ ШЕФ Д-Р П. ФИЛИБЕВ! Съкращават счетоводител, технически секретар и един заместник-управител в МБАЛ „Иван Скендеров”

Съкращения се задават в МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев. Болницата ще се лиши от един счетоводител, от техническия си секретар и един заместник-управител. Предложението беше дадено от директора на лечебното заведение д-р Петър Филибев на редовното заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев. То беше прието с 22 гласа „за“ и 2 „въздържал се“.

Председателят на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Неджи Уруч оповести желанието членовете й да получат информация за броя на пациентите, които се лекуват в лечебното заведение.

„В момента в инфекциозно отделение има 23-ма пациенти. Във вътрешно отделение има шестима пациенти, болни от Ковид-19. Няма такива в тежко състояние. В инфекциозно отделение има увеличение на щатната бройка на сестрите с 1 брой по искане на началника на отделението д-р Димитър Итев“, поясни д-р Филибев.

Той допълни, че новите реаниматори, които ще пристигнат на работа в гоцеделчевската болница, ще работят на трудови договори. „Тъй като д-р Радойкова отказа да продължи работа в болницата, към момента няма да има специалист, който да обезпечава нуждите на лечебното заведение до обяд. Досега болницата не е останала без реаниматор, дори и на граждански договор, и няма да остане“, обеща болничният директор д-р Петър Филибев.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *