По какво могат да бъдат разпознати щастливите двойки

Американски учени установиха, че двойките имат силна и стабилна връзка,ако партньорите често използват местоимението „ние“. В такива двойки партньорите си влияят на мислите, чувствата и поведението, води ги любовта към другия, а не егоизмът.

В изследването на екипа от Калифорнийския университет в Ривърсайд са участвали почти 5300 души. Учените установили, че и мъжете, и жените, които често казват „ние“, са по-щастливи във връзката си, пише БТА.

По думите на учените това е признак за взаимна зависимост, което е показател за здрава връзка, защото влияе на способността на хората да се поддържат един друг в трудни времена. Според теорията за взаимната зависимост, която се появява още през 50-те години на миналия век, партньорите в такива отношения усещат състоянието на другия и се разбират по-добре.

Участниците в изследването, половината от които са били семейни, е трябвало да оценят връзката си по пет критерия – резултати от отношенията (удовлетвореност, продължителност на връзката), характер на взаимодействията (положителни или отрицателни), психично здраве, физическо здраве, грижи за себе си.

Съзнателното използване на местоимението „ние“ в конфликтни ситуации може да заздрави отношенията, убедени са учените.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *