По Нова година хората решават да спрат с чашката

Eкспертите отбелязват, че новогодишните празници са не само време за отмора, но и когато хората решават да спрат с алкохола. Ако това продължи цяла година, ще се радват на прибран корем. Сред тях често се оказват лица, които имат навика всекидневно да обръщат по някои и друга чашка. Както сподели пред сп. Focus главната лекарка Ярмила Малмейстер, която е главният лекар на болницата „Бети Форд” в Бад-Брюкенау, ако човек може да мине два дни в седмицата без алкохол, той не страда от зависимост.

Но ако дните без алкохол постоянно са свързани с мислите за него, тогава трябва сериозно да се замислите за здравето си и поне за месец да се спрете с чашката.

Човек ще почувства положителните промени още след една седмица: ще се подобри качеството на съня и ще се повиши работоспособността му. Освен това ще се задейства процесът на възстановяване на черния дроб, който ще разлага по-добре натрупаните мазнини. Ако пък човек се въздържа от алкохол в продължение на година, ще се ускорят преработката на храната и изгарянето на мазнините, благодарение на което той ще отслабне. Според медиците, изпиващият преди това по две чашки алкохол дневно лесно може да намали теглото с 20 килограма, ако се въздържа в продължение на година.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *