По преценка на родителите! Децата от община Петрич, записани за предучилищна подготовка, могат да отсъстват от занимания до 31 януари 2021 г.

Деца в задължителна предучилищна възраст (5- и 6-годишни), записани в трета или четвърта възрастова група в детска градина или в подготвителна група в училище на територията на община Петрич, по желание на родителите, след писмено уведомяване на директора, могат да отсъстват от образователната институция за периода от 18 ноември 2020 г. до 31 януари 2021 г.

Отсъствията се считат за уважителни съгласно заповед на министъра на образованието и науката № РД 09-3300/18.11.2020 г., съобщиха от Общинската администрация в Петрич снощи. Заповедта на министъра е въз основа на решение на Общинския оперативен щаб от 16 ноември и предложение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков.

Писменото уведомление е в свободен текст и трябва да съдържа името на детето и периода, в който по преценка на родителя то няма да посещава детската градина или подготвителната група в училище, съобщават още от Общинската администрация.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *