ПО ПРОЕКТ ЗА 2,3 МЛН. ЛВ.! Струмяни прави миниселище с парк за 60 психичноболни от общината

4 къщи в малък парк в района на струмянишкото с. Каменица започва да изгражда общината за 60 психичноболни свои съграждани. Те ще са двуетажни еднотипови сгради, всяка с разгъната застроена площ от 421.42 кв.м. В сутерена се предвижда да се обособят складово и перално помещение, на първото ниво са стълбищна клетка и асансьор, общо помещение за обитателите, кухненска част, стая за терапия и стая за персонала, а на второто ниво ще има 13 самостоятелни стаи и една двойна. Предвижда се да бъдат обособени и 4 паркоместа за микробуси.

Между къщите ще бъдат обособени зелени площи с алейна мрежа за рекреативни дейности на открито, при запазване в максимална степен на съществуващата в имота дървесна растителност.

Средствата за малкото селище са 2,3 млн. лв. и са по проект на Министерството на здравеопазването, а теренът на заседание на ОбС – Струмяни миналия месец бе преотреден от земеделски земи за строителство. Проверката на здравното ведомство на терена, предложен от общината, трая няколко месеца, докато чиновниците се уверят, че той отговаря напълно на цяла серия изисквания, като близост до болница, медицински персонал, аптека и здрави хора, които ще помогнат за социализацията на болните.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *