По три нови електробуса се предвижда да бъдат доставени за общините Петрич и Сандански

По три нови електробуса се предвижда да бъдат доставени за общините Петрич и Сандански, съобщиха на официалните си Фейсбук страници от двете общински администрации. За новите електробуси ще бъдат изградени и по три нови зарядни станции, както и ще се изготви генерален план за организация на движението, информират още от двете Общини.  

Община Петрич в партньорство с Община Сандански и Община Ботевград са получили одобрение на проект „Изпълнение на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност на територията на Петрич, Сандански и Ботевград”, подаден по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и устойчивост, посочват в своята публикация от Община Петрич. 

Средства получават общините, кандидатствали в партньорство с други общини и с оператори на обществена услуга за превоз на пътници. Това е станало известно, след като е приключила оценката на подадените предложения по процедурата, информират още оттам. 

В публикацията кметът на община Петрич Димитър Бръчков посочва, че се стремят да използват на всяко ниво механизми за привличане на ресурс, който да допринесе за следващата нова стъпка в развитието и модернизацията на общината.

В началото на септември бяха въведени в експлоатация шест нови електрически автобуси и зарядни станции за тях в Благоевград. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *