По 5000 евро за пострадалите от пожара семейства в Гърция

Гръцкият правителствен говорител Димитрис Дзанакопулос представи серия от мерки за подпомагане на пострадалите от опустошителните пожари след кризисно заседание под председателството на премиера Алексис Ципрас снощи, съобщава АНА-МПА, цитирана от БТА. Мерките включват незабавна помощ за пострадалите в размер на 5000 евро за семействата или лицата, пострадали при пожарите, или 6000 евро за семействата с три или повече деца. За пострадалите от огнената стихия фирми е предвидена помощ от 8000 евро. Предвиждат се също данъчни облекчения, включително отпадане на единния данък върху имотите (ЕНФИА) за жилища, които са били разрушени при пожара.

Правителството също така замразява до края на септември принудителните продажби на имоти на длъжници, отпуска помощ от 1200 евро за покриване на телекомуникационните разходи и дава възможност за отписване от регистрите на автомобили, така че собствениците да не трябва да плащат данъци за унищожени при пожара коли. Броят на жертвите в източната част на областта Атика достига 81 души вчера, а спасителните екипи продължават усилията за издирване на десетки хора, за които няма информация, пише в. „Катимерини“.

Около 130 военни и пожарникари продължават претърсването на района. „Получихме десетки обаждания за липсващи хора“, заяви говорителката на противопожарната служба Ставрула Малири, като уточни, че някои от изчезналите може да са сред загиналите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *