Нено Димов ще преговаря за концесионния договор за ски зоната над Банско

Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите да предприеме действия за изпълнение на предложенията на Главния прокурор на Република България за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“.

С решението се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България.

След постигането на взаимно приемливо решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Мартинез

    Най-после държавата се натутка и се зае с решаването на проблемите в договора за концесията на ски зоната над Банско. Проблеми, за които от Юлен бяха сигнализирали преди доста време.

    Отговор
  2. Павел

    Това лесно ще се реши щом и двете страни имат желание, но трябва да се мисли и за нови лифтове по планините.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *