Правителството даде съгласие за изграждането на нов индустриален парк в района на бившите погреби в Симитли

Правителството е дало съгласие за апортирането на имот от 153 дка, частна държавна собственост, в капитала на „Национална компания индустриални зони” ЕАД, град София. Той се намира на територията на град Симитли, в местността Горна Драчевица (става дума за района на бившите погреби), съобщи в профила си във Фейсбук народният представител Стефан Апостолов.

Решението на правителството ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” ЕАД да започне изграждането на индустриален парк в град Симитли, което, от своя страна, ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, а това ще доведе до разкриването на много нови работни места.

„Обособяването на община Симитли в бизнес и икономически център на Югозападна България е сред основните приоритети на народния представител Стефан Апостолов, както и на общинското ръководство в лицето на кмета Апостол Апостолов и неговия екип. През последните години общината активно работи в посока на това да се създаде подходящ бизнес климат, както и да се създадат всички необходими условия за максимално облекчени процедури по отношение желаещите да инвестират и да развиват свои производства и бизнес в община Симитли.

Благодарение на тази политика община Симитли е с изключително ниски нива на безработица! С изграждането на новата индустриална зона ще се даде възможност за преодоляване и на негативните последици от Covid кризата!”, заявяват от общинската администрация. 

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *