Правителството отпусна близо 5 млн. лв. за укрепване на пътя за Бодрост

На правителственото заседание днес 5 общини получиха финансова помощ за справяне с последиците от бедствия. От общата сума в размер на 14 498 262 лв. на община Благоевград бяха осигурени 4 770 033 лв. за укрепване на пътя Бистрица – летовище „Бодрост“ (местност „Картала“). Кметът на Благоевград Румен Томов изказа благодарност към премиера за бързата реакция на правителството за решаването на проблема.

Втората община, която получи подкрепа от 3 824 422 лв., е Гърмен. От средствата 1 615 447 лв. са за възстановяване и изграждане на геозащитни съоръжения и водостоци за отвеждане на поройни води през масиви на село Рибново; 547 037 лв. са за възстановяване на сграда в село Скребатно, 1 260 808 лв. са предназначени за корекция на коритото на река Върбица в участъка на село Дъбница чрез изграждането на подпорни стени и мост; 300 900 лв. са за корекция на дере в село Дебрен и 100 230 лв. – за корекция на дере в село Гърмен.

Зам.-кметът на община Гърмен Владимир Донков отбеляза, че е огромна подкрепата на правителството, благодарение на която се подпомагат не само училища, но и се решават сериозни проблеми с деретата.

„И занапред бъдете все така отзивчиви, отговарящи на жителите на цяла България“, добави кметът на село Рибново Мустафа Иса. Кметът на село Дъбница Синем Бекирова също изказа благодарност към премиера Борисов за финансовата помощ за селото във връзка с корекция на коритото на реката.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *