Правосъдният министър уволни шефа на затворите

Правосъдният министър Данаил Кирилов уволни шефа на затворите, след като лично провери условията в следствения арест на „Г.М.Димитров“. Това съобщи самият Кирилов пред медиите, докато участва в случайното разпределение на дела в Търговската колегия на Върховния касационен съд.

Кирилов уточни, че ще разпише заповедта за освобождаването на директора на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ главен комисар Васил Миладинов до края на деня. 

„Макар, че изпреварвате събитията, Ви казвам да“, заяви министърът в отговор на журналистически въпрос за това дали се налага смяна на ръководството на местата за лишаване. След проверката министърът на правосъдието е категоричен, че има какво да се подобрява, както за условията на арестантите, така и за условията на работа на надзирателите.

Преди да отиде в ареста, правосъдният министър изчел много жалби от арестанти, които се оплакват от условията. Министърът на правосъдието си набелязал проблемите и решил да извърши внезапна проверка. Все пак условията не били чак такива, каквито били описани в сигналите на арестантите, съобщава Нова ТВ.

При всички положения има какво да се подобрява, защото все пак е арест и той е строен в социалистическа България, каза правосъдният министър. Той има забележки към състоянието на решетките и прозорците на килиите.

„Аз дишах спокойно въздух там и нямаше проблем в тази посока, но това не означава, че не трябва да се търсят промени“, обясни министърът. 

Кирилов проверил и храната на затворниците по обяд. По думите му тя е от средно качество. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *