ПРАВО НА ОТГОВОР! Румен Томов: Истината е, че частният имот при кортовете не е част от парк Бачиново, като юрист Илко Стоянов би трябвало да знае, че частната собственост е неприкосновена

Частният имот при тенис кортовете до бейзболното игрище в Благоевград не е в обхвата на парк Бачиново и градоустройствена му основа никога не е била за озеленяване. Като юрист Илко Стоянов би трябвало да знае, че частната собственост е неприкосновена. Никой кмет не може да изкривява закона, защото общината не е съдебна зала. Законът за устройство на територията определя реда и начина на издаване на документи и всеки кмет е длъжен да го следва.

Илко Стоянов е бивш зам. кмет по икономиката на Петрич, затова ще му говоря в цифри: въпросният имот е почти 19 декара, от които инвеститорът ще застрои едва 13% от това, на което има право. Останалата част ще бъде облагородена със спортни площадки и зелени площи.

Що се отнася до нападките за липса на прозрачност при провеждане на обществените поръчки, тя също е функция на закон. Сто пъти повторих и ще продължавам да казвам, че подкрепям местния бизнес, защото ми трябваше много време да го върна в община Благоевград. При предшественика ми местните фирми не участваха в поръчките на общината и аз няколко пъти публично, включително и през медиите, ги приканвах да участват. За всяка поръчка е проведена процедура, защото кметът не „ги дава” договорите, както твърди и вероятно си мисли Илко Стоянов. Явно той отдавна не е влизал в сградата на общината, защото иначе щеше да знае, че там не „чакаш дълго на партера, а после пред кабинета на някой „чиновник”, а от партера се обаждат и служител слиза да те обслужи в специално обособено за това помещение. Тази мярка бе въведена, за да ограничим до минимум заразата с Ковид. Затворихме общината за вируса, не за хората. А и тук, в община Благоевград, не наричат колегите в общината „чиновници”, всички сме служители и хора преди всичко.

Относно нападките за чистотата на въздуха, всички благоевградчани знаят, в района на Промишлената зона е монтирана станция, която измерва вредните емисии в реално време и резултатите в последните месеци са в норма. Въпреки това са направени постъпки зоната, в която е монтирана станцията, да стане зона с ниски емисии.

На финала искам да благодаря на Илко Стоянов, че все пак признава, че управлението ми беше в тежки дни, и те бяха такива не само за Благоевград, а за целия свят.

Инж. РУМЕН ТОМОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Начален учител

    Илко, много е лесно да плюеш, но когато фактите и законите говорят, дори и ти трябва да замълчиш, нали лъжецо? Камбитов не ти дава добри съвети и поради това няма да спечелите в неделя, когато гражданите но Община Благоевград ще спечелят, като изберат Румен Томов!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *