
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
праз – 300 г
овесени ядки – 200 г
яйца – 5 бр.
краве сирене – 260 г
кисело мляко – 5 с.л.
олио – 3 с.л.
сода бикарбонат – ½ ч.л.
черен пипер – ½ ч.л.
червен пипер – 1/2 ч.л.
куркума – ½ ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Праз лукът се почиства нарязва на ситни колелца и се запържва с 2 с.л. олио, добавя се 1 к.ч. вода и се оставя да се задуши и омекне.
Когато е готов, се подправя с черен пипер, червен пипер и куркума,
В купа се разбиват яйцата с вилица, прибавя се лъжицата олио. В чаша се поставя киселото мляко и се прибавя содата бикарбонат, разбърква се енергично, за да шупне.
След това се прибавя към яйцата. Охладения задушен праз се поставя към сместа и се разбърква.
Накрая се прибавя и натрошеното краве сирене. Оставете сместа за 5 минути в купата, а през това време в тавичка се постила хартия за печене.
Изсипете сместа и загладете със силиконова шпатула равномерно.
Поставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути.