Обявиха колко е голяма най-едрата череша на празника в Кюстендил

Най-едрата череша, измерена на “Празника на черешата” в Кюстендил в събота, е с диаметър 34,9 мм, стана ясно при обявяването на победителите в конкурса. Наградата заслужено получи читалището “Христо Ботев” в с . Пиперков чифлик, община Кюстендил.

Първото място в надпреварата за най-атрактивно вешало получи читалище “Отец Паисий” с. Багренци. Две са присъдените награди за най-оригинално пано – те са за читалищата в селата Жабокрът и Драговищица.

Оспорвана беше надпреварата за най-красив черешов щанд. В категорията бяха присъдени шест награди, като призовото място зае читалището в Таваличево.

Празникът в Кюстендил продължава тази вечер с концерт на Рафи.

В последния ден от изложението в неделя, ще се състоят кулинарната надпревара “Череши в кухнята”, кулинарни демонстрации и състезателни игри с череши.

Традиционните игри с череши ще започнат от 12.00 часа. Те са за силни мъже, за сръчни жени и за всички, които обичат да похапват череши. Игрите включват съревнования за клякане с 6-килограмова касетка с череши, изваждане на костилки от черешите и надяждане с череши.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *