ПРАЗНИК В VІІ СУ – БЛАГОЕВГРАД! Ученици в тоалети от торбички и шишета блеснаха с изпълнения на танци и скечове на пролетен бал

Пролетен бал, изпълнен с много настроение и емоции, си спретнаха ученици и учители от благоевградското VІІ СУ „Кузман Шапкарев“. Пред многолюдна публика, изпълнила до краен предел физкултурния салон на училището, децата пяха, танцуваха и се забавляваха от сърце.

Народни, улични танци, хип-хоп, скечове бяха само малка част от изпълненията, заслужили бурните аплодисменти на присъстващите. Изключително емоционално бе и представеното модно ревю, в което децата дефилираха в ръчно изработени от тях тоалети от природни и отпадъчни материали.

4-членното жури начело с пом. директорката Ирена Стамболиева бе затруднено в избора си за най-оригинални костюми, тъй като всички бяха много атрактивни. В крайна сметка първо място спечели Йоанна Георгиева от ІІ „г” клас, създала с помощта на майка си цели два тоалета. Третокласникът Анестис бе измайсторил облекло от найлонови торбички, пластмасови шишета, опаковки и остатъци от домашни контролни и получи поощрителна награда.

Наред с учениците на сцената се изявиха и педагози. Овациите обра началната учителка Елена Захариева в ролята на Цветница. В трио с колежката си по информатика Нели Николова и с третокласничка те изпяха емблематичната песен на Лили Иванова „Детелини“.

„Да си учител не значи да си сухар. Чрез изявите си ние искаме да подпомогнем и стимулираме артистичните заложби на децата“, споделиха преподаватели.

„Гвоздеят“ в програмата бе модното ревю на група учители. Учениците изпаднаха в истинска еуфория при вида на преподавателите си, дегизирани като каубои, рапъри… някои дори демострираха завидни танцови умения и още повече вдигнаха градуса на настроението.

Специални поздрави имаше за учителката по музика Цветанка Попова, която влага много труд и енергия и вече трета година организира пролетния бал.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *