Празници и почивни дни 2021 и идеи за отпуска – кога и къде?

Официалните празници и почивни дни през 2021 са повод да погледнете календара и да помислите дали не може да си пуснете няколко дни отпуска и така да слеете празниците.

Ето и списъка:

1 януари 2021 – Нова година.
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство.
2 май 2021 – Великден – християнската религия отбелязва Възкресение Христово.
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия.
24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
6 септември – Съединението на България.
22 септември – Ден на независимостта на България.
24, 25, 26 декември – Коледа.

Имаме за вас няколко предложения за пускане на допълнителни дни отпуска.

Първата възможност за по-дълга ваканция е в началото на май месец, когато ще празнуваме Великденските празници. Ако пуснете отпуска на 5-ти и 7-ми май, ще получите почивни дни от първи до девети май, общо 9 дни, за да избягате някъде и да си починете добре. Времето тогава ще бъде подходящо да се отправите по на юг, за да се насладите на топлото време. Сандански, Мелник, Рупите, множеството манастири в района, както и едно спускане по река Струма са само малка част от идеите за туризъм. А ако искате просто да релаксирате, минералните басейни са безброй много – има такива с обществен достъп и трябва само да намерите къде са спите, или може да се спрете на по-луксозния вариант и да се настаните в хотел със собствен минерален басейн.

В края на месец май имаме и един неработен понеделник (24 май) и ако си пуснете остатъка от седмицата, ще се радвате на 9 почивни дни, с който да се стартирате лятото. Ако имате финансови затруднения, можете да потърсите кредит с добри условия.

Ако все пак работата не ви позволява да си пуснете дълга отпуска през летните месеци, то септеври ще имате прекрасната възможност да наваксате. 6ти септември тази година се пада в понеделник, което е предпоставка за един дълъг уикенд, ако си вземете предния петък (3ти септември) и така ще имате 4 дни за релакс. Ако ви се струва малко, винаги може да се поглезите да си вземете цялата седмица след 6ти, така ще имате 9 дни, в които съвсем спокойно може да отдъхнете в южната ни съседка или на нашето черноморие.

Следващата възможност е в края на месец септември, където може да се възползвате от 22 септември (сряда), и да пуснете началото и края на седмицата (20,21,23,24 май), за да ви се получат отново 9 почивни дни. Ако имаме късмет, тогава може да се насладим на едно циганско лято и да се порадваме на морето за последно през годината.

А ако годината е била напрегната и отпуските кратки, със сигурност ще ви се наложи да „чистите“ дни. В този случай коледните празници са се наредили тъкмо за вас. С пускането на 7 работни дни в отпуска (20-23 декемрви и 29-31 декември) ще получите пълни две седмици със семейството по празниците или някъде по снежните върхове на ски или сноуборд.

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

●             Кеш Кредит офис Благоевград

⮚             гр. Благоевград, ул.” Арсений Костенцев” №11

0800 200 88   

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *