Празнична пълнена пуйка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пуйка (около 4-5 кг.) + дреболийките
краве масло
сол
черен пипер
джоджен
магданоз
червен пипер
2 ч.чаши ориз
няколко листа кисело зеле

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пуйката се намазва отвътре и отвън с масло и се натърква със сол, черен пипер и малко червен пипер. Отделно се задушават оризът и дреболийките, подправени с черен пипер, магданоз, сол и малко джоджен. Напълва се пуйката с готовата смес и се затваря с помощта на клечки за зэби. Поставя се в намазнена тава. Около нея могат да се наредят овкусени пържоли от свинско месо и зелеви сарми. Налива се малко водичка и се завива със зелеви листа. Отгоре се поставя фолио. Пече се два часа след което се отвива и се запича, за да се получи коричка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *