Пратиха Докера в ареста за убийство отпреди 2 години

53-годишният Божидар Драганов Стоилов от Кюстендил, познат с прякора Докера, е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за убийство на млада жена преди две години. Окръжен съд – Кюстендил проведе разпоредително заседание по делото с обвиняемия за убийство в условията на опасен рецидив предвид многобройните осъждания на Докера.

Той е обвинен в убийството на 32-годишната Мариана Емилова Димитрова, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15-20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Мариана бе заклана през 2018 година през месец май, а трупът й Докера скри в мазето на ул. „Априлско въстание“. Тялото на жената бе открито десет дни по-късно в найлонов чувал.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите – 28 на брой, и вещите лица, изготвили 4-те експертизи, с изключение на вещото лице д-р Николчев, автор на съдебномедицинската експертиза.

Петчленен състав под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия от „подписка“ в „задържане под стража“. Докера е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.

Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата Мариана Емилова. Майката и синът /на 11 години/ претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на кюстендилката за 5 юни от 14 часа.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *