HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пребиха политик на улицата

Местен представител на италианската неофашистка партия “Форца нуова” (Нова сила) беше нападнат на улицата, завързан и бит от неизвестни бандити в град Палермо на остров Сицилия, предаде ДПА, цитирани от Дарик.

Побойниците изпратили на вестник “Палермо тудей” изявление и видеозапис на нападението наМасимо Урсино и представили действията си като предупреждение срещу планирано за събота посещение на националния лидер на “Форца нуова” Роберто Фиоре.

 Палермо е антифашистки на дело и във всекидневните действия на своите жители. В Палермо няма място за фашизъм”, заяви анонимната група.

Фиоре каза, че нападението бележи “завръщане към методите на бригадите”, имайки предвид крайнолявата терористична организация “Червените бригади”, действала през 70-те и 80-те години на 20 век. Той потвърди, че ще посети Палермо.

“Форца нуова” ще участва в парламентарните избори на 4 март като част от крайнодесния съюз “Италия на италианците”. Не се очаква тя да преодолее 3-процентовата бариера за влизане в парламента.

В Италия се разгоряха дебати за опасността от възраждане на неофашизма, след като при стрелба в град Мачерата на 3 февруари бяха ранени шестима африкански мигранти. Стрелецът, каза, че искал да отмъсти за убийството на 18-годишна италианка, за което са обвинявани нигерийски мигранти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *