Преброиха девет опасни къщи в кюстендилското село Соволяно

Комисия от община Кюстендил и кметът на село Соволяно Пламен Илиев направиха оглед на девет необитаеми къщи в населеното място. Констатациите са, че някои от постройките са градени отпреди 100 години. Обитавани са от  първите жители на селото, информира Пламен Илиев, кмет на село Соволяно, община Кюстендил.

„Направихме снимка на всяка къща, предстои те да бъдат вкарани в картотека и да се следи тяхното състояние и рискът от срутване”, уточни Илиев.
Първата от мерките е да бъдат уведомени с писма собствениците и наследниците. Установено е, че  всички те са в България. С предупредителните писта  ще се даде  определен срок да съборят опасните къщи или по възможност да се укрепят.

„Ако това не бъде направено, няма как да се премине към премахване на частна собственост. Надявам се те да проявят разбиране и да предприемат съответните действия”, обясни управникът. По думите му това е пътят за справяне с подобни проблеми.

ГЕРГАНА  ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. 60 дни

    Кметът Пламен Илиев определено е малоумен! Как ще се премахне частната собственост ….. „Ако това не бъде направено, няма как да се премине към премахване на частна собственост.” Такъв да го осъдиш да не си отваря устата за да не сипе глупости е най- добре !

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *