Превозвачите в Разлог получиха 145 хил. лева компенсации за 2020 година за покриване загубите от безплатни превози и намалени цени на билетите

Малко над 145 хил. лева са разплатени на фирмите, извършващи превоз на пътници на територията на община Разлог за 2020 година по утвърдените общински, областни и републикански транспортни схеми. Средствата са за компенсиране на извършените от превозвачите безплатни превози и намалените цени на билетите за правоимащите групи.

Най-много компенсации е получил основният превозвач на територията на община Разлог ЕТ „Димитър Докин- Рени“, който изпълнява превоз на пътници по общинската, областната и републиканската транспортна схема, както и превоза на ученици. Най-голяма е компенсацията за дотиране билетите за пенсионерите, а сумата е в общ размер от 82 264 лева. За превоза на другата група – децата и учениците до 16 години, разложкият превозвач е компенсиран с 12 923 лева, а за групата на учащите, в която попадат учениците над 16 години и студентите – 8603 лв.

Другият превозвач, който изпълнява превоз на пътници по областната и републиканската транспортна схема – „Якоруда Бус Експрес“ на Георги Рашков от Якоруда, е получила компенсации в общ размер от 38 814 лева. Тук правоимащите групи, за които фирмата е дофинансирана, са различни от първата. Най-много компенсации – общо 21 803 лева, са получени за деца до 7 навършени години, които имат право на безплатно пътуване при издадена карта за това, и деца от 7 до 10 навършени години, които пътуват с 50% намаление.

За дофинансиране на билетите на ветерани, военноинвалиди и военнопострадали фирмата е получила 11 424 лв. За останалите три групи средствата са значително по-малко и са разпределени, както следва: за учащи – 2247лв., за пенсионери – 2745 лв., и за служители на МВР, МП, ДАНС, ДАТО и ДКСИ – 595 лева.

Само 2483 лева са компенсациите, изплатени на „Корсо“ ЕООД – Банско, която извършва само превоз на ученици.

Общият размер на всички компенсации на превозвачите е 145 087 лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *