ПРЕВОЗВАЧИТЕ – ПОД ЛУПА! “Автомобилна администрация” започна проверки

Засилени проверки по пътищата в цялата страна. От днес Агенция „Автомобилна администрация” ще следи за нарушения сред транспортните фирми. Ще проверява и за нелегални превозвачи.

Инспекторите следят дали водачите спазват времето за почивка, дали камионите са претоварени и дали документите им са редовни.

Въпреки че повечето шофьори твърдят, че са изрядни, не липсваха и нарушители. Шофьор се сдоби с три акта – за това, че няма технически преглед, тахографска шайба и пътен лист за деня. Свалени бяха и номерата на камиона на чужденец, защото трябва да заплати наложени глоби преди да напусне страната.

„Наредил съм всички инспектори да бъдат на ротационен принцип, за да не се получават наслоявания в отношенията между превозвачи и проверяващи. Създават се условия за нерегламентирани практики”, обясни министърът на транспорта Георги Тодоров.

„Минималните наказания са около 200 лева и варират до към 2000 лв. От началото на годината имаме 7000 установени нарушения, които са с 3500 повече в сравнение със същия период през изминалата година”, каза директорът на ИА „Автомобилна администрация” Бойко Рановски.

От ДАИ казват, че всеки ден на терен са около 70 екипа, а проверките са ежедневни.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *