Превозвачи от Пиринско отказват хотел за шофьорите и охраняеми паркинги

Въпросите за дигиталните тахографи, за нормалното време за почивка между курсовете, различните ценови ставки за возене на товар в Европа и България, недостигът на шофьори поставиха превозвачите на кръгла маса в Симитли.  Проблемите  и перспективите в международния транспорт  събраха над 20 представители на транспортния сектор, евродепутатът Андрей Новаков и депутатът Стефан Апостолов  в Симитли.
Най-младите депутат и евродепутат обещаха, че ще се опитат да направят промените за хората на България на местно и европейско ниво.
Една от възможните промени в закона, а именно транспортните компании да предоставят хотелско настаняване за водачите и престой на камионите на охраняеми паркинги бе остро прието от представителите на фирми в на срещата.
Според тях това е едно от необмислените предложения и няма как да бъде изпълнено, имайки предвид, че никой шофьор не би си позволил да остави своя товар и камион просто така.
Предложение между превозвачите за създаване на сдружение между фирмите се прокрадна на срещата, за да могат всички заедно да поставят своите изисквания пред законосъставителите.
Болезнените теми, които ще бъдат предмет на промени в Европейския съюз, бяха засегнати от представителите на фирмите, депутатът Стефан Апостолов и евродепутатът Андрей Новаков. Притесненията на българските превозвачи по повод промените в закона изтъкнаха 90% от международните превозвачи в община Симитли.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *