ПРЕВРАТ ОТВЪТРЕ! Възродителят на футбола в Падеш хвърли оставка, властта взимат капитанът общински съветник и вуйчо му

Възродителят на футбола в Падеш Кирил Цацов хвърли оставка като председател на Управителния съвет. С него си тръгват и двама от членовете на сдружението ФК „Спортист“ – Валери Мутавджийски и Валери Николов. За властта в клуба се точат капитанът общински съветник от квотата на БЗНС в Благоевград Благовест Стоицов и вуйчо му Георги Бежански. Зад тях застават други двама от управниците – Красимир Николов и Красимир Кьосев. В подкрепа на Цацов обаче се обявяват немалко от играчите и голяма част от местните фенове, които са му признателни за възстановяването на най-популярната игра в селото след 33 г. в небитието и за бързия възход на отбора. Под негово ръководство „аржентинците“ станаха шампиони в настоящата кампания в подгрупа „Струма-1“ на пиринската бундеслига и спечелиха промоция за областната „А“ РФГ.

Причините за разкола, според идеолога на възраждането, е в опита за политизиране на футболното сдружение. „Решението да се оттегля го взех отдавна, но исках да довърша започнатото и да изведа „Спортист“ до първото място. Не желая да работя занапред обаче с политически ангажиран човек, което е в тотално противоречие с представите ми за спортен аматьорски проект. Гордея се със свършеното през изминалите 2 г. и не аз, главните герои са футболистите и публиката“, заяви К. Цацов.

Конфликтът с Бл. Стоицов избуя още през зимата, при първия му опит за преврат отвътре. Тогава обаче разумът надделя и враждата беше прекратена с активното съдействие на привържениците, но примирието трая само няколко месеца.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *