Превръщат петричкия турнир „С. Бързаков“ в минивропейско по борба за подрастващи

В миниевропейско първенство за подрастващи се превръща 9-ото издание на международния турнир по борба “Серафим Бързаков”, който ще се проведе през уикенда в зала “Арена Петрич”. Над 200 таланти от Гърция, Сев. Македония /3 отбора/, Молдова, Украйна /2 отбора/, Румъния, Косово, Турция, Испания и България ще премерят сили в станалото традиционно състезание за южния град. От родните центрове участие заявиха „Левски“, ЦСКА, „Славия“, „Локомотив“ /Пд/, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Сливен, Бургас. Честта на домакините защитават “Беласица-Цар Самуил” и “Митекс” /Самуилово/.

Очаква се в петричката зала да се стече елитът на борбата в лицето на олимпийските шампиони Армен Назарян и Георги Мърков, легендата от с. Склаве Александър Томов, световните шампиони Живко Вангелов и Иво Ангелов, местните любимци Кирил Терзиев и Евелина Николова, националката Елица Янкова, патронът на турнира Серафим Бързаков и др. Днес следобед са техническата конференция и кантарът, а утре от 9.00 ч. стартират схватките, като входът е свободен, а официалната церемония по откриването е насрочена за 12.00 ч.

“Този турнир, макар и за подрастващи, е може би най-силният международен турнир в календара на БФБорба за годината след “Дан Колов-Никола Петров”, коментира главният организатор на проявата и съдията по борба международна категория Венцислав Филчев.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *