Предадоха на съд мъж, пребил до смърт друг в Дупница

Окръжна прокуратура-Кюстендил е предала на съд мъж на 21 години по обвинение за извършено от него престъпление – нанесена тежка телесна повреда, довела до смъртта на мъж в Дупница, съобщиха от обвинението.

Вечерта на 17 август 2019 г.,пред касата в хранителен магазин на ул. „Венелин“ в Дупница, един от клиентите – Г.Т., се блъснал в И.М. – жена, която плащала сметка.

Двамата се скарали. Мъжът последвал жената навън, докато тя се насочила към автомобила си, при което продължил да отправя обиди по неин адрес. Свидетел на инцидента се намесил, приближил Г.Т. и му казал „да не се занимава с жените“. Възмутена от поведението на агресивния мъж, И.М. заявила, че „ще бъде набит“.

Не след дълго, на връщане в заведението си в града, жената споделила на Г.К., с когото живеела на семейни начала, и приятеля им – Д.Г., за случилото се. Те се притеснили за
състоянието на И.М., която била бременна. Разгневени от отношението на Г.Т. към нея, те решили да му нанесат побой.

Тримата се придвижили с автомобила към магазина. При пристигането на мястото И.М. им посочила Г.Т. Двамата мъже директно се насочили към него. Първият удар с юмрук му нанесъл К., вследствие на което той залитнал и паднал.

Пострадалият, с наранена кървяща уста, направил опит да се изправи. През това време Д.Г. го ударил с крак в главата. Въпреки че Г.Т. останал да лежи на земята, нападателите демонстрирали намерението си да продължат побоя. Виждайки яростта им и безпомощното състояние на пострадалия, И.М. се опитала да ги спре. Успяла да ги убеди да прекратят побоя и да си тръгнат.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнали екипите на полицията и спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение. Въпреки положените лекарски грижи, на 22 август 2019 г., той е починал.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, смъртта му се дължи на закрита черепно-мозъчна травма, довела до мозъчен оток с вклиняване. Налице са категорични данни за два отделни удара – първият в областта на устните, и вторият в областта на дясното слепоочие. Смъртта е настъпила в резултат на втория удар, нанесен от обвиняемия.

Предстои делото да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *