ПРЕДИЗБОРЕН СКАНДАЛ! Аптекарят, парадиращ за нов морал в политиката, В. Марешки с кибератака проби в сайта на вeстник „Струма“

Партията на Веселин Марешки атакува с рекламни банери сайта на вестник „Струма“ на адрес www.struma.bg без разрешение на медията и без договор за политическа реклама със собственика “Струма” ЕООД. Проучването ни установи, че това е станало чрез пробив на търсачката Google, чрез която Марешки облъчва потребителите на големите сайтове с политическата си агитка, заобикаляйки всякакви търговски и морални норми. Случаят е прецедент.

Като медия, стриктно спазваща българското законодателство, на 15 март вестник „Струма“ пусна жалба в Районната избирателна комисия на Благоевград. Вчера от РИК още не бяха готови с решение, но председателят Мартин Бусаров увери, че е разпоредил на компютърните си експерти проверка и в най-скоро време комисията ще се произнесе по казуса или ще препрати жалбата към ЦИК. За безпрецедентната компютърна атака от страна на аптекаря с амбиции за нов морал в политиката е уведомена и Сметната палата.

Междувременно най-довереният човек на Марешки в Благоевград – таекуондистът Илия Илиев, вчера най-безцеремонно паркира ягуара си на тротоарните плочки до кафето на читалището. На предното стъкло нямаше талон за „синя зона”, но пък имаше небрежно сложен стикер с надпис „Полицейска спортна организация – МВР“. Въпреки че колата стоя там близо 2 часа, проверяващите от „Паркинги и гаражи“ дори не се приближиха до нея. В 14.00 часа сигнал за ягуара бе подаден лично на шефа на общинската фирма, отговаряща за паркирането в града – Васил Атанасов, и той обеща веднага да изпрати подчинените си да сложат скоби. Вместо тях един час по-късно до луксозната кола най-спокойно се приближи самият Илиев, качи се в нея и си замина.

Спортистът, който се титулува като експерт по национална сигурност и отбрана от ВА “Г.С. Раковски”, като страстен привърженик на Марешки завчера на вялата му предизборна среща с рехава благоевградска публика бе натоварен с крайно отговорната задача да дава сигнал на избирателите кога да ръкопляскат на гуруто му и да надават възторжени викове „Браво!“. Със същия политически плам миналата година Илиев агитираше за кандидат-президента на друга партия, а преди 3 г. бе страстен фен на Георги Първанов, оглави младежката структура на АБВ и бе кандидат-депутат от тази партия. През 2015 г. той остана за кратко без политически идол и се кандидатира за независим общински съветник за Благоевград, но крайно неуспешно.

В профила си във Фейсбук 31-годишният Илия Илиев се нарича Робин Худ, а в Окръжна прокуратура – Благоевград срещу него има жалба за кражба от благоевградски автосервиз в с. Изгрев на автомобилен двигател на стойност 1200 лв.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Я вижте по-добре

    Тая кола е била луксозна, когато дядо му на собственика е бил в казармата.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *