Предизборен фурор на ВМРО в Сандански, залата се оказа тясна да събере всички симпатизанти на ВМРО, Валя Балканска с пълна подкрепа за Атанас Стоянов

„Бъдете умни и гласувайте за мъжкото момче Атанас Стоянов“, призова гайдарят на Валя Балканска, който заедно със своите ученици откри вечерта на ВМРО в Сандански.

„Наско е човек с голямо Ч и с каквото се е захванал, довел го е до добър край“, допълни певицата с космически глас, която изпълни най-знаковите български песни в подкрепа на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници на ВМРО в залата на Културния дом, която буквално се пукаше по шевовете от желаещи да засвидетелстват подкрепата си към войводите, а много от хората, които избраха да споделят съботната вечер с кандидатите, за жалост останаха извън залата.

Събитието беше уважено от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, а евродепутатите  Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които поради неотложни ангажименти не успяха да присъстват, изпратиха приветствия до отбора на ВМРО.

След въздействащото встъпление на талантливите артисти Атанас Стоянов представи приоритетите в програмата на ВМРО за развитието на Сандански и покани на сцената кандидатите за местния парламент.

Като най-важни проблеми, чието спешно решаване не търпи отлагане, Стоянов посочи:

Техническата пътна инфраструктура, амортизираната ВИК мрежа, рехабилитация на бул. „Европа”, както и ускореното изграждане на т.нар. Южна дъга, свързваща околовръстното шосе с жк „Изгрев”.

Не бяха подминати и въпросите, касаещи обвързването на образованието с нуждите на бизнеса. Кандидатът пое ангажимент при избирането му да провежда открита и прозрачна данъчна политика, без повишение на данъците, нещо повече, с оглед демографския срив в района, той направи две предложения: първо, таксите за детски ясли и градини да не се заплащат от родителите, а да се поемат от бюджета на общината; второ, общината да насърчи финансово раждаемостта при семействата с минимум средно образование.

Особено внимание бе обърнато на културния живот и самодейността в общината, като се акцентира на задължителното обогатяване на календара на събитията и опцията Сандански да се превърне във фестивална столица на Югозапада.

Кандидатът на ВМРО се ангажира заедно с екипа си да осигури по-голям финансов ресурс за всички спортни клубове и справедливото му и прозрачно разпределение между тях на база постигнати резултати.

„В дълг сме към възрастните хора, които в резултат на миграцията на младите все по-често остават сами в края на дните си и затова трябва да търсим възможности за изграждане на дом, в който те достойно да изживеят старините си“, отбеляза Стоянов.

На събитието в събота вечерта петкратният световен и европейски шампион по борба, почетният гражданин на Сандански Александър Томов, също изрази безрезервна подкрепа за ВМРО.

Край на деловата част на вечерта сложи високият гост, лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който заяви пълната си подкрепа за екипа на Стоянов и предупреди, че всеки опит за манипулации, натиск и  репресии от страна на държавни и общински институции, включително и органите на МВР, няма да бъде подминат без последствия.

„Сандански е нашият общ дом, Сандански е родното ни място, в което сме избрали да създадем дом и семейство, а както повелява народната мъдрост – дом, родно място, майка и отечество не се избира, те се пазят, закрилят и обичат, нека заедно ги пазим, закриляме и обичаме, защото съединението прави силата и обединени успяваме“ – бяха заключителните думи на Стоянов, които предизвикаха фурор и бурни аплодисменти.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Бай Хой

    Баба Валя дава пълна подкрепа на всеки, който си плаща парсата за гайдата и!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *