ПРЕДИЗБОРНАТА БИТКА В БЛАГОЕВГРАД ЗАПОЧНА! Общински съветници и бизнесмени създават обществен съвет, ще притискат местната власт да чуе предложенията им

12 общински съветници от Благоевград се събраха с идеята да създадат обществен съвет, който да предлага решение на основните проблеми в общината. Инициатор на сбирката, състояла се снощи в благоевградско заведение, беше общинският съветник от ДСБ Калоян Ханджийски. На срещата се отзоваха съветниците от БСП Гергана Янчева и Милан Богдански, Андон Тодоров от Партията на зелените, Александър Стойков, Янка Шейтанска, Св. Балабанов, Сашо Милчев, Злата Ризова, Кирил Ваклинов, Албина Анева, Цвета Рангелова, бизнесмени и председателят на читалището Васил Новоселски, председателят на групата протестиращи „Спаси Скаптопара” Лазар Андреев и представители на политически партии.

Срещата започна с уточнението, че всички са се събрали не като представители на партии и като общински съветници, а като граждани, с основната цел да се обединят в името на Благоевград, като признаха, че целта им е да се упражни натиск върху дейността на Общинска администрация, тъй като към момента голяма част от предложенията на тази група общински съветници не минава.

„Ние не сме общински съветници, а сме дошли като граждани”, заяви председателят на групата на зелените Андон Тодоров.

„Дори и най-хубавото, което искаме да направим и предложим, ни се връща напук на нас от сегашния председател на ОбС. Нека да си подадем ръка заедно да направим нещо хубаво за този град като граждани, а не като представители на партии”, предложи Васил Новоселски.

Злата Ризова акцентира, че тя също не присъства на срещата като общински съветник, а като човек, който иска да чуе идеите за развитието на Благоевград.

На срещата бяха предложени различни имена за гражданската група, като бе решено те да бъдат разглеждани през сайтове и анкета сред жителите на града, които да решат как да се казва гражданското обединение.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. 010101

    Да оставим нещата да продължат, както е приказката пилците се броят на есен. Очакваме разумни изявления. Благодаря

    Отговор
  2. Анал-лизатор

    Тия разбраха, че чрез разни маргинални т.нар. “семейни” партийки няма да влязат в следващия общ. съвет, както досега, и опитват да излъжат пак избирателите чрез нова мимикрия. Ако искат да успеят трябва да примамят и Мама кажа, че да им осигури мангустите за изборите.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *