Общинският съветник от БСП д-р П. Дангов атакува с остри въпроси управляващите: Кой възлага общински поръчка на близки до ОбС шефа К. Костадинов фирми, откъде депутатът от ГЕРБ Е. Гущеров намери пари за жилище в Банкя, а зам. кметът Милев за къща в с. Бистрица…

На пресконференция общинският съветник от БСП д-р Първан Дангов атакува с въпроси управляващите в Дупница. Това се случи, след като миналата седмица лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов поиска от д-р Първан Дангов да докаже с факти обвиненията си срещу общинското ръководство в Дупница, в противен случай ще се срещнат в съда.

Вчера на пресконференция в офиса на БСП в Дупница д-р Първан Дангов доказателства не посочи, но продължи атаката със серия остри въпроси.

Ето какво заяви П. Дангов пред медиите: “Навалелият 15 см сняг в община Дупница изложи на изпитание снегопочистването. Питам г-н М. Чимев защо една и съща фирма от години почиства снега през зимата? Да не би фирмата да прави икономии от почистването на снега, за да може някой да получи комисиони? Кой и защо постави общинската болница в невъзможност да лекува пациентите, а тя да е доставчик на болни за болница “Св. Анна” в София? Кой и защо възлага общински поръчки на фирми, близки до председателя на ОбС в Дупница Костадин Костадинов? Близка до него фирма е извършила ремонта на храм “Св. Георги Победоносец” в Дуница. Негова фирма е участвала в изграждането на подпорна стена на пътя Дяково – Кременик…”, заяви д-р Първан Дангов и продължи с въпросите си: “Откъде има толкова пари зам. кметът Кр. Милев да си купи къща за 300 000 лв. в с. Бистрица, община Дупница?”.

Д-р Първан Дангов не прескочи и кандидата за депутат от ГЕРБ от Дупница Емил Гущеров, като към него въпросите бяха: “Откъде Емил Гущеров намери пари да си плати жилището в Банкя за три-четири години? Не вярвам парите от залесяването край АМ “Струма” да са му стигнали за изплащането. За пояснение, при строежа на магистралата фирма, близка до Е. Гущеров, извърши залесяване край нея. Дръвчетата бяха взети от тогавашния директор на Горското в Дупница Атанас Диманков. От тази дейност фирмата е спечелила 30 000 лв.”, заяви д-р П. Дангов.

На въпрос защо не отнесе тези въпроси към институциите д-р П. Дангов отговори: “Аз вярвам в институциите, но след като тези хора се срещат на маса с гл. прокурор Ив. Гешев, не съм сигурен дали ще има резултат. За мен е важна политическата битка, независимо дали ще съм депутат, или не. Ще дам всичко от себе си тези хора да се изметат от политиката”, открито „хвърли картите на масата” д-р П. Дангов.

Както „Струма” писа, П. Дангов не беше включен в списъка за кандидат-депутати на областното заседание на БСП в Кюстендил, въпреки че 14 общински организации го номинираха за парламента.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *